Tenir un bebè en zona de conflicte

En 2015, més de 16 milions de bebès van néixer en zones de conflicte, la qual cosa equival a 1 de cada 8 del total dels naixements registrats aquest any anterior al món.
I una altra dada, cada dos segons, un nounat veu la llum per primera vegada enmig d’un conflicte, sovint sense accés a l’atenció mèdica.

En països afectats per conflictes com Afganistan, la República Centreafricana, l’Iraq, Sudan del Sud, Síria i Iemen, o durant les perilloses travessies per escapar dels combats, els nens nounats i les seves mares enfronten riscos enormes. Hi ha dones embarassades que corren perill de donar a llum sense ajuda mèdica i en condicions insalubres. Els seus fills tenen més possibilitats de morir abans de complir cinc anys i de patir estrès extrem –o ‘tòxic’–, que pot inhibir el seu desenvolupament emocional i cognoscitiu a llarg termini.

Més de 200.000 nens van sol·licitar asil en països de la Unió Europea durant els primers nou mesos de 2015, sumant-se als 30 milions de nens de tot el món obligats a fugir de les seves llars el 2014 a causa de la guerra, la violència i la persecució. Hi ha més persones desplaçades ara, que a qualsevol moment des de la Segona Guerra Mundial.


Deixa el teu comentari al Fòrum de Socpetit.cat