Pallasos Sense Fronteres celebren els seu 25 anys amb Gertrudis

Pallassos Sense Fronteres, una organització no governamental d’ajut humanitari creada a Barcelona el 1993 pel pallasso Jaume Mateu (Tortell Poltrona), celebra 25 anys amb més de 7.000 expedicions a l’esquena, portant els somriures a zones amb conflictes bèl•lics de tot el món, com Bòsnia, Croàcia, Algèria, Kenya, Palestina, Colòmbia, el Brasil, etc…

La cançó “L’últim ball” de Gertrudis és la banda sonora de l’espot que protagonitza la campanya de celebració de l’aniversari on apareixen imatges d’arxiu de viatges de Pallassos Sense Fronteres i la presència d’alguns dels pallassos que hi han participat.

XXV Aniversari de Pallassos Sense Fronteres
Ja fa 25 anys que els nassos vermells i les sabates gegants de Pallassos Sense Fronteres van realitzar la primera actuació. Va ser el 26 de febrer de l’any 1993 en el Camp de Refugiats de Savudrija, a la localitat de Veli Joze, a la península d’Ístria, actual Croàcia. Gràcies a aquesta primera expedició, milers de nens i nenes refugiats de la guerra que desmembrava l’antiga Iugoslàvia van tornar a somriure després de molt de temps. En aquests anys l’organització, nascuda a Sant Esteve de Palautordera, ha fet 443 expedicions a més de 100 països, i ha realitzat més de 7.000 actuacions, on hi han participat més de 700 artistes que han actuat davant de més de dos milions de persones afectades per conflictes bèl•lics o catàstrofes naturals. En aquests moments hi ha Pallassos Sense Fronteres a 15 països del món.

Dissabte 19 de maig tindrà lloc al Circ Cric la “Festa del 25è aniversari” que serà un dels punts culminants d’aquesta celebració i que comptarà amb més de 50 artistes dels Pallassos Sense Fronteres, que aproparan el públic assistent al terreny on desenvolupen la seva activitat i mostraran els espectacles que han realitzat a zones conflictives del Líban, Colòmbia o Bòsnia, entre d’altres. La festa acabarà amb un Ball de Festa Major protagonitzat per Gertrudis i les pallasses i pallassos participants.

“L’Últim ball” gira abans del nou disc
Gertrudis ha titulat la gira d’aquest 2018 amb el nom de la seva cançó “L’Últim ball”. Aquesta gira serà la darrera abans de tancar-se a gravar les cançons del que serà el seu nou treball, el setè de la seva carrera. Aquesta gira comença el pròxim 21 d’abril al festival Strenes de Girona i s’estendrà per diversos festivals i poblacions fins al mes d’octubre.
Gertrudis està vivint una segona joventut amb el seu retorn, i continua essent considerat per premsa i públic com un dels grups imprescindibles del circuit de festa major del nostre país.

Més informació a Clowns o Gertrudis www.clowns.org / www.gertrudis.com


Deixa el teu comentari al Fòrum de Socpetit.cat