Us iniciem a l’stacking

Stacking és un apassionant esport individual i per equips, en el qual els participants fan i desfan piràmides amb 12 gots de plàstic, especialment dissenyats, i en seqüències predeterminades. És un esport basat en el condicionament físic que pot ser practicat per tothom qui ho vulgui, sense importar-ne l’edat o el nivell d’habilitat.

El més important que cal fer a l’hora d’apilar els gots és utilitzar ambdues mans. Això no vol dir que s’aixequi un got amb una mà i es passi a l’altra per acomodar-lo al seu lloc. Però cada got ha de ser agafat per una sola mà i s’utilitzen les dues mans només per apilar, però mai en el mateix got.

Existeixen cinc modalitats de competició:

El 3-3-3: Es fan i es desfan tres piràmides de tres gots cadascuna, començant per la dreta o per l’esquerra segons preferència del jugador.

El 3-6-3: Es fan i desfan tres piràmides. La central, una piràmide de sis gots, i els extrems, piràmides de tres gots. Es comença per l’esquerra o per la dreta segons preferència del jugador.

El cicle: Es fan i desfan piràmides en la següent seqüència: 3-6-3; 6-6; 1-10-1. En concloure els gots queden en tres munts amb la seqüència 3-6-3 igual que en començar.

Dobles: La competició de dobles està composta per una parella que treballa conjuntament per completar el cicle el més ràpid que puguin. El repte consisteix que un jugador només utilitza la seva mà dreta i l’altre només la seva mà esquerra. En poques paraules: “dos jugadors en un”.

Relleus 3-6-3: L’equip de relleus està compost per quatre jugadors. Cadascun ha de realitzar el 3-6-3 i tocar la mà del seu company que es col·loca en una línia a 2.13 metres de la taula. El temps no es para fins que l’últim competidor acaba.

Però l’Stacking no està basat només en aquestes cinc modalitats oficials de competició, va molt més enllà. Les utilitats que se li poden donar a aquests gots són múltiples. Per exemple, es combinen amb molts continguts de l’Educació Física, s’apilen de forma creativa, i hi ha grandàries diferents i de metall.

Com ho veieu? Aneu practicant perquè aquesta serà una de les proves de la gimcana familiar de la Trobada de Socpetit. I com millor us surti, més puntuació aconseguireu!

Us esperem al Berga Resort el pròxim dia 27 de maig!

Recordeu ja podeu reservar online les entrades per només 4€/persona, i els nens fins a 14 anys gratis: http://www.socpetit.cat/formtrobada-berga2012.php

Tot i que els petits no paguen, necessitem que poseu al formulari els nens que vindran per fer una previsió de cara a les activitats que estem preparant.

Mireu què ràpid ho fa aquest nen de 4 anys!


Deixa el teu comentari al Fòrum de Socpetit.cat