El Dia d’Acció de Gràcies

L’Acció de gràcies o el dia d’acció de gràcies (en anglès Thanksgiving i en francès Action de grâce) és una festivitat anual per agrair (tradicionalment a Déu) la collita de la temporada.
Mentre que als Estats Units se celebra el quart dijous de novembre, el Canadà ho fa el segon dilluns d’octubre.

Al Regne Unit l’acció de gràcies és un altre nom pel festival de la collita que organitzen les esglésies del país, encara que no és un esdeveniment important, i a Nord-Amèrica aquesta festivitat commemora la supervivència dels colonitzadors amb el suport dels amerindis nord-americans.

El president Abraham Lincoln la va oficialitzar com a festa nacional el 1863 durant la Guerra civil, encara que al Canadà es va oficialitzar el 1879. Tot i que els origens reliogiosos de la celebració, està considerada com una festivitat secular.

Durant el dia d’Acció de gràcies, els Estats Units duen a terme les seves pròpies tradicions:

Sopar familiar
La majoria de persones als Estats Units celebren aquesta festa amb reunions familiars a casa on preparen un banquet. En moltes cases és comú oferir una oració de gràcies.
El plat principal tradicional per al sopar és un gran gall dindi rostit o fornejat, tradicionalment acompanyat amb un farciment fet de pa de blat de moro i sàlvia, i amb una gelea o salsa de nabius vermells. També s’acostumen a servir plats de verdures com les mongetes tendres, el Moniato i el puré de patata amb gravy, que és una salsa feta del suc del gall dindi.
Per postre s’ofereix una gran varietat de plats, sent el pastís de carbassa el més popular. Malgrat tot, també és comú preparar el pastís de nou pacana i el de poma.

Més informació a Viquipèdia  www.viquipedia.org


Deixa el teu comentari al Fòrum de Socpetit.cat