Voleu veure què fan els bebès a l’aigua?

L’aigua és un espai meravellós perquè els nens es desenvolupin al mateix temps que enforteixen vincles amb els seus pares. Iniciar-se en l’activitat aquàtica des que són bebès els ajuda en el seu desenvolupament psicomotriu i els proporciona moments d’impagable felicitat, però també pot posar-los en perill si no coneixen bé els seus límits.

Els bebès en néixer tenen el reflex de tancar la glotis de manera instintiva (perquè sempre han estat en un medi líquid). Aprofitant aquest reflex, se’ls ensenya a fer immersions i a surar, a poc a poc, i a mesura que van creixent, a ser capaços de sortir de l’aigua pels seus propis mitjans molt abans de saber nedar.

Un nen no té la capacitat d’aprendre a nedar fins als 3 o 4 anys d’edat, però si que sap surar i si està familiaritzat amb l’aigua tindrà moltes més possibilitats de sortir airós en cas d’accident.

A Lenoarmi es treballa perquè els nens coneguin els seus límits a l’aigua però sense agafar-li por. O sigui, l’aigua és un mitjà perillós, i han de tenir-ho molt clar, però han de saber també que si compleixen amb les normes establertes tot anirà bé i podran gaudir moltíssim de les estones de bany, la piscina i la platja.

A través d’exercicis que transmeten relax i complicitat amb l’adult que els acompanya, els nens aprenen de manera progressiva què poden fer i què no mentre desenvolupen les habilitats d’immersió i flotació.

Més informació a Lenorami  www.lenoarmi.com


Deixa el teu comentari al Fòrum de Socpetit.cat