Part d’un cavallet de mar (1800 bebès!)

Aquesta és l’única espècie animal en que qui passa l’embaràs i el part no és la femella sinó el mascle!

El cas és que quan una parella de cavallets de mar s’hi posen, fan una “dansa nupcial” mentre van nedant entrelligats per les cues. Això els requereix un cert temps. Les primeres danses duren uns quants minuts, però l’anar i tornar s’allarga un parell de dies, i la dansa final pot arribar a durar nou hores.

Finalment, la femella diposita els òvuls madurs al sac d’incubació dels mascles. Això és exactament una mena de bossa que té el mascle a la panxa i en la que els òvuls que li passa la femella aniran sent fecundats pels seus espermatozoides. Tot seguit, els ous ja fecundats s’aniran empotrant a la paret de la bossa i aquesta es tancarà definitivament. Mica a mica, el teixit de la paret anirà embolcallant els ous i creant un medi ambient particular, ric en vasos sanguinis i ple de líquid amb una composició semblant a l’aigua de mar. Tot plegat amb unes clares similituds amb l’úter i la placenta.

I passades entre dues i quatre setmanes, arriba l’hora del part, que també sembla que li costa bastant al mascle. En algunes espècies fins i tot s’ha d’estripar la bossa ell mateix, fregant-la amb les roques, per que surtin les cries junt amb restes del teixit del pare.

Podeu veure tot això explicat en aquest part de 1800 bebès.


Deixa el teu comentari al Fòrum de Socpetit.cat