Hatsune Miku, canta en directe!

Hatsune Miku és la màxima expressió del concepte “Idol” encunyat pels japonesos en l’època dels 70’s per referir-se a una celebritat que ha assolit la fama gràcies a la seva aparença.
Va ser creada el 31 d’agost del 2007 per Crypton Future Media com a part del programari Vocaloid2 de sintetització de veu. L’èxit de la campanya va portar a Miku al punt de ser considerada la primera idol virtual japonesa.

Vocaloid, es un programa desenvolupat per el Grup de Tecnologia Musical de l’Institut Universitari de l’Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra de Catalunya i finançat per la firma Yamaha.

Yamaha va anunciar al 2003 el desenvolupament d’un nou programari, sense desvetllar-ne gaires detalls.
Posteriorment, el 15 de gener de 2004 la companyia va presentar el seu programari com a nom de Vocaloid. No va ser llançat com a un producte de Yamaha, però va ser desenvolupat com a paquet de programari anomenat Vocaloid Singer Libraries. Els paquets Leon, Lola i Miriam van ser llançats per Zero-G Limited al Regne Unit, mentre que Meiko i Kaito van ser llançats per Crypton Future Media a Japó.

Al gener de 2007, Yamaha anuncia la nova versió del seu motor de sintesís, Vocaloid2, amb diverses millores en l’ús i en la qualitat de la síntesi. Diverses companyies van anunciar plans per a llançar productes basats en la nova versió. Crypton Future Media va anunciar una sèrie de paquets Vocaloid2 per a la seva aplicació Character Vocal Seriïs, sent el primer el de Hatsune Miku rebent la veu de la seiyu Saki Fujita.

Hatsune Miku és una artista única, imperible, amigable i fins immaculada per a alguns que volen que no desaparegui amb el temps, com ho han fet molts artistes. Encanta a nens i adolescents de la mateixa manera, al grau d’esdevenir part de la cultura moderna d’aquell país.

Miku, segons dades oficials, tindria 16 anys, mesuraria al voltant de 1.58 cm, amb un pes de 42 quilos. Té el cabell llarg, de color Aquamarina, usualment recollit en dues llargues cues, i ulls del mateix color que els cabells. La seva vestimenta més característica està composta per una brusa sense mànigues color platejat brillant, amb vores color Aquamarina, una corbata Aquamarina a joc amb el seu pèl, i sobre els seus braços, mànigues color negre que inclouen un equalitzador.
La part inferior del seu vestit, està formada per una faldilla amb taules color negre, un penjoll de cinturó de color negre i celeste, i mitges del mateix color, que s’uneixen amb les seves sabates. A part d’això, normalment se la veu amb un parell d’audífons sobre les seves orelles.


Deixa el teu comentari al Fòrum de Socpetit.cat