Fènix 11·23

Fènix 11·23 portarà a la gran pantalla el proper 9 de novembre la història real de l’Èric Bertran, un nen de 14 anys que el 2004 va crear una pàgina web per defensar la llengua catalana inspirada en el llibre de Harry Potter i l’Orde del Fènix. Una nit, trenta guàrdies civils de la brigada antiterrorista de Madrid van irrompre a casa seva acusant-lo de terrorista informàtic. El seu crim: enviar un correu electrònic a una cadena de supermercats demanant l’etiquetatge en català.

Fènix 11·23 està dirigida per Joel Joan i Sergi Lara, escrita per Albert Plans Soriano i Hèctor Hernández Vicens i protagonitzada per Nil Cardoner, el jove actor de ‘Polseres Vermelles’ que fa el salt a la gran pantalla posant-se a la pell de l’Èric Bertran. El repartiment també compta amb Àlex Casanovas, Rosa Gàmiz, Lluís Villanueva, Roberto Álamo (La piel que habito) i amb la col·laboració especial d’Ana Wagener (La voz dormida, Biutiful).

El film parla de la fragilitat de qualsevol persona davant l’abús de poder, de com en nom de la seguretat es poden acabar eliminant els drets més elementals de les persones. Pretén posar sobre la taula què passa quan s’utilitza el rebuig que crea el terrorisme per estigmatitzar o destruir aquells que pensen diferent.

És una pel·lícula de denúncia d’unes pràctiques que es consideren intolerables, com ho va fer en el seu moment ‘En el nom del pare’ de Jim Sheridan. Perquè com va expressar el filòsof, lingüista i activista Noam Chomsky en assabentar-se d’aquesta història: ‘el món hauria de conèixer la història de l’Èric’.

Fènix 11·23 és el primer llargmetratge català d’aquesta envergadura que ha apostat pel micromecenatge com una de les seves formes de finançament i ha assolit més de 56.000 euros mitjançant donacions populars.

Dades de la pel·lícula:
Durada: 96min
País: Espanya
Any: 2012
Gènere: Drama
Estrena: 9 de novembre del 2012

Més informació a Fènix 11·23  www.fenix1123.cat